Mangostan pomaga w wielu spektrach chorobowych




Stawiam więc pytanie, co robisz,
aby mieć pewność, że dbasz o swoje ciało,
każdego dnia i nie tylko powierzchownie?
Ludzkie ciało jest jak dobrze naoliwiona maszyna. 
Jeśli nosisz się z zamiarem kupna Ferrari,
to czy nie będziesz używał lepszej benzyny?
Dlaczego nie robisz tego samego z własnym ciałem?
Chodzi o to, aby zapewnić sobie solidne podstawy,
tak aby Twoje ciało miało bezpieczniejszą i pewniejszą przyszłość.

dr John Edwards





Mangostan  z  początku używano go  do walki z zaburzeniami afektywno dwubiegunowymi (ChAD, cyklofrenia) oraz depresją,  głównie w Europie, a w szczególności w Niemczech. Pierwsza wzmianka na temat mangostanu pojawiła się w 1673 dzięki dr Laurentiers Garcin (jego imię pokrywa się z naukową nazwą mangostanu - Garcinia mangostana).  Roślina ta ma biały, semantyczny środek, który nie posiada znacznych wartości medycznych.

Wszystkie cenne medyczne właściwości
zawierają się w jego skórce.

Mangostan znany jest jako
„król owoców”.

Niektóre pisma uważają go za
jako najbardziej egzotyczny owoc.
Ta roślina ma 400 letnią historię
w południowo-wschodnim basenie Azji. 
Przenosi się także na zachód, 
głównie podczas ostatnich 10 lat.








Jest to narodowy owoc Tajlandii i można go znaleźć na obszarze południowo-wschodniej Azji: Malezji, 
Indonezji, Filipinach, Kambodży i  Wietnamu. Jest  również dostępny w Japonii, Korei i Brazylii.
Dojrzewający w znakomitych możliwościach klimatu. Jest bardzo wrażliwy na transport. Do tego jest bardzo 
smaczny i bogaty w wiele wartościowych zdrowych składników. Jego skład to m.in. minerały, 
spektrum witamin, koenzym q10,  a przede wszystkim ogrom antyutleniaczy.


Mangostan  jest uznanym  za  najbardziej obfite źródło antyoksydantów zwanych ksantonami. W rankingu możliwości niszczenia wolnych rodników tlenowych, mangostan zdecydowanie wyprzedza inne rośliny. Ma zatem istotny wpływ i  zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Co więcej zwiększa zdecydowanie odporność immunologiczną naszego ciała. Przez to poprawia możliwości adaptacyjne organizmu do warunków 

w których mieszkamy. Wspomaga więc nasze codzienne odżywianie.

Zawarte w mangostanie antyoksydanty sprawiają,
iż jest to prawdopodobnie najwspanialsze
odkrycie z zakresu zdrowia w naszych czasach.

Żadna inna roślina na tej planecie nie posiada tak 
wysokiej zawartości antyoksydantów.


 Z 43 ksantonów tylko 6 jest poddawanych badaniom,  natomiast te skupiają się tylko na  3 z 6. Istotnym zjawiskiem jest tutaj również synergia.  Kiedy łączące się 2-3 elementy razem dają lepszy efekt niż jakikolwiek pojedynczy element. Te molekuły razem tworzą różnorodne kombinacje, aby zwalczać różne choroby  
i niedogodności. Jest to bardzo silne działanie, jeśli zrozumiemy istotę synergii, będziemy w stanie zrozumieć dlaczego jeden preparat jest w stanie zwalczać tak wiele chorób.  Żaden inny antyoksydant nie wykazuje 
takich właściwości ORAC jakie zawarte są w soku z mangostanu.

dr John Edwards



Własności lecznicze mangostanu świat odkrył dzięki medycynie z Azji, gdzie mangostan stosowany jest od  dawna w przeróżnych kłopotach zdrowotnych. Wszystkie największe właściwości są w jego skórce. oraz mniejsze w bardzo smaczny owocu.  Suszona i zmielone stosowane były już dawno jako wspaniałe lekarstwo na wszystkie stany zapalne skórne. Wyciąg z owocu służył zaś do obniżania temperatury, kłopotów z żołądkiem, biegunek itp. Swoje niesamowite własności lecznicze mangostan zawdzięcza jednak najbardziej ksantonom – zespołowi silnych związków pochodzenia roślinnego o bardzo silnym działaniu antyoksydacyjnym.






Jednym z najbardziej znanych naukowców pracujących przez długi czas nad leczniczym oddziaływaniem mangostanu, jest amerykański naukowiec dr James Duke. Jego badania dowodzą, że mangostan można użyć już w 138 oddzielnych spektrach chorobowych i  przeróżnych schorzeniach naszej cywilizacji. Miedzy innymi w chorobach reumatycznych, neuropatii, chorobie Leśniowskiego-Crohna, Parkinsonie, nowotworach we wczesnych stadiach, nadciśnieniu, zaburzeniach nastroju po klimakterium, infekcjach bakteryjnych, infekcjach jamy ustnej, alergiach.







Jest bardzo istotny dla modulacji układu odpornościowego.
Zawiera substancje (antyoksydanty),
które spowalniają  proces starzenia się.

Mangostan i minerały wraz z katechinami zielonej herbaty oraz aloesem to wspaniała kompozycja na zatrzymanie procesów starzenia się Twojego organizmu. Wszystkie razem idealnie regenerują ciało. Zacznij więc pić Formułę VeMMA, która ma to wszystko na bardzo wysokim poziomie. Formuła VeMMA dr Ybing Wanga (dawka 59ml) spożywana  systematycznie będzie Twoją  niezawodną ochroną i zagwarantuje duży poziom energii na każdy dzień. Jeśli masz pytania napisz do nas. Zapraszamy do kontaktu.